Семинар - Представљање Правилника

IMG 1

Семинар – Представљање Правилника

У организацији НУЗОП РС, у Привредној комори Србије, 17.4.2014. године одржан је семинар на тему “Представљање Правилника о техничким захтевима безбедности од пожара спољних зидова зграда”, а било је речи и о будућој изради Правилника о мерама безбедности од пожара у друмским тунелима.

Помоћник министра МУП-а Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић,  посебно је подвукао да  будући правилник представља важан корак у безбедности од пожара. По његовим речима у овој области је било много проблема, али ће се доследном применом понуђених решења постепено решавати и проблеми у овој области.

Генерални секретар Националног удружења заштите од пожара Републике Србије, Игор Ђурић, је истакао да доношење овог, али и других потребних правилника, представља почетак новог приступа у безбедности од пожара у Републици Србији.

Председник НУЗОП РС Славиша Богуновић представио је најзначајније делове Правилника о техничким захтевима безбедности од пожара спољних зидова зграда. По његовим речима, овим правилником се прописују технички захтеви које грађевински производи у саставу спољних зидова морају да задовоље приликом пројектовања, изградње и експлоатације стамбених, пословних и јавних зграда.

Више информација на:

http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=12437

НУЗОП РС, ИЗВЕШТАЈ, ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРАВИЛНИКА, 17.4.2014

X финална верзија Правилника 23.4.2014.

  • IMG 1
  • IMG 8a
  • IMG 2
  • IMG 3
  • IMG 4
  • IMG 5

Стручни одбори

Стручни Одбори и Стручне Службе НУЗОП РС окупљају најистакнутије афирмисане стручњаке из науке, привреде и државне администрације

Опширније »

Едукације

Едукације се организују у циљу превентивног деловања и подизања техничког нивоа знања стручњака у области Заштите од пожара

Опширније »